Rólunk

Csibebölcsibe Családi Bölcsöde Budapesten

„ A gyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magára hagyjuk a gyermeket, hanem azt, hogy segítő szeretettel emeljük köré a megfelelő környezetet.” (Maria Montessori 1932)

A családi bökcsődét szülői kezdeményezésre nyitottam meg (2007 januárjában), mert a szülők tudták, hogy jó pár éve gyermekekkel foglalkozom. A családi bölcsődénket a lányommal együtt vezetjük, és szakemberek segítik munkánkat (gyermekpszichológus, zenepedagógus stb.). A Csibebölcsibe színtere egy 3 lakásból álló társasház egyik szintjén helyezkedik el. A családi bölcsődénket saját otthonunkban hoztuk létre, amely csendes, nyugodt környezetben van, így sikerült családias légkört kialakítanunk. Szeretettel várunk minden 6 hónapos és 4 éves kor közötti kiscsibét.

A kisgyermekek életében, lelki fejlődésében meghatározó szerepe van a családi bölcsődében- és az óvodában eltöltött éveknek. Családi bölcsődénk nagy előnye a kis létszámú csoport, ahol segítjük a gyermekek egyéni ütemben való lelki – és testi fejlődését. Családi bölcsődénkben megpróbáljuk mindazt a gondoskodó szeretetet és törődést megadni, amit a gyermek egy szerető családban mindennap megkap. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermek maga válassza ki, hogy melyik felnőttel alakuljon ki mélyebb érzelmi kötődése. Családi bölcsődénk családias, gyerekközpontú, derűs légköre, empatikus magatartásunk érzelmi biztonságot nyújt a gyerekeknek.

A beszoktatás mindig kis lépésekben a szülővel együtt történik, mindezt azért, hogy a gyermek és a szülő minél kisebb érzelmi megrázkódtatáson menjen keresztül. Tapasztalataink szerint a szülőknek nehezebb és hosszabb ideig tart az elválás, mint a csibéiknek.

Van egy kis udvarunk, amely kültéri játékokkal, kis házzal, motorokkal, homokozóval kielégíti az udvari játék igényeit. Jó időben az udvaron étkezünk, nyáron apró medencénkben nagyokat pancsolunk, locsolunk.

Családi bölcsődénkben a berendezést a gyermekek önfeledt, biztonságos játékához alakítottuk ki, méretükhöz igazodó bútorokkal és koruknak, érdeklődésüknek, fejlettségüknek megfelelő játékokkal.

Feladatunk: Fő feladatunknak tartjuk a gyermeket megtanítani a játékra, a szép magyar beszédre, sok szép verse- mondókára –dalra-táncra. Nagyon sokat énekelünk és táncolunk a csibékkel.

Szeretettel várunk minden 6 hónapos és 4 éves kor közötti Csibét!

 


Benkőné Kecskeméti Márta

Benkőné Kecskeméti Márta

Gyógypedagógiai vezető

Családi Bölcsőde Vezető

Benkő Márta

Benkő Márta

Nevelő

Kommunikáció / PR Vezető

 


 

Alpári Edit

Kisgyermek nevelő

Gondozó munkatárs

Alpári Edit

Szegedi Katalin

Bölcsődei dajka

Mozgást fejlesztő munkatárs

team2

Szülők mondták rólunk!

  • Szülő
    Nagyon sokat köszönhetek az intézménynek. A gondozók szenzációsak voltak. Mindig tisztaság fogadott, a gyerekem ott evett csak igazán. Ami nagyon szuper, hogy egy év alatt hihetetlenül sok mondókát, verset, éneket sajátított el. Mindenkinek csak jó szívvel tudom ajánlani!
  • Egy édesanya
    Szeretnénk megköszönni az elmúlt 3 évet, azt a sok mindent amit a gyerekek kaptak tőletek, a bizalmat, a szeretetet, a sok ölelést és még sok - sok mindent!
  • 1
  • 2

csibe logo

Családi Bölcsöde Budapesten a XI. kerületben.

2007 januárjától működő Családi bölcsőde, ahol kislétszámú csoportban zajlik a gyermekek testi és lelki fejlesztése tapasztalt szakamebereink segítségével.

Játékra, szép magyar beszédre, dalra-táncra tanítjuk a csibéinket.

Kapcsolat

  csibebolcsibe(@)gmail.com

  +3620 958 0928

   +3620 533 3935

   Budapest XI. Daróczi út 52.

Kövess minket