Rólunk

Csibebölcsibe Családi Bölcsöde Budapesten

„ A gyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magára hagyjuk a gyermeket, hanem azt, hogy segítő szeretettel emeljük köré a megfelelő környezetet.” (Maria Montessori 1932)

A családi bökcsődét szülői kezdeményezésre nyitottam meg (2007 januárjában), mert a szülők tudták, hogy jó pár éve gyermekekkel foglalkozom. A családi bölcsődénket a lányommal együtt vezetjük, és szakemberek segítik munkánkat (gyermekpszichológus, zenepedagógus stb.). A Csibebölcsibe színtere egy 3 lakásból álló társasház egyik szintjén helyezkedik el. A családi bölcsődénket saját otthonunkban hoztuk létre, amely csendes, nyugodt környezetben van, így sikerült családias légkört kialakítanunk. Szeretettel várunk minden 6 hónapos és 4 éves kor közötti kiscsibét.

A kisgyermekek életében, lelki fejlődésében meghatározó szerepe van a családi bölcsődében- és az óvodában eltöltött éveknek. Családi bölcsődénk nagy előnye a kis létszámú csoport, ahol segítjük a gyermekek egyéni ütemben való lelki – és testi fejlődését. Családi bölcsődénkben megpróbáljuk mindazt a gondoskodó szeretetet és törődést megadni, amit a gyermek egy szerető családban mindennap megkap. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermek maga válassza ki, hogy melyik felnőttel alakuljon ki mélyebb érzelmi kötődése. Családi bölcsődénk családias, gyerekközpontú, derűs légköre, empatikus magatartásunk érzelmi biztonságot nyújt a gyerekeknek. Minden munkatársunk képzett szakember, a szükséges képesítésekkel.

A beszoktatás mindig kis lépésekben a szülővel együtt történik, mindezt azért, hogy a gyermek és a szülő minél kisebb érzelmi megrázkódtatáson menjen keresztül. Tapasztalataink szerint a szülőknek nehezebb és hosszabb ideig tart az elválás, mint a csibéiknek.

Van egy kis udvarunk, amely kültéri játékokkal, kis házzal, motorokkal, homokozóval kielégíti az udvari játék igényeit. Jó időben az udvaron étkezünk, nyáron apró medencénkben nagyokat pancsolunk, locsolunk.

Családi bölcsődénkben a berendezést a gyermekek önfeledt, biztonságos játékához alakítottuk ki, méretükhöz igazodó bútorokkal és koruknak, érdeklődésüknek, fejlettségüknek megfelelő játékokkal.

Feladatunk: Fő feladatunknak tartjuk a gyermeket megtanítani a játékra, a szép magyar beszédre, sok szép verse- mondókára –dalra-táncra. Nagyon sokat énekelünk és táncolunk a csibékkel.

Szeretettel várunk minden 6 hónapos és 4 éves kor közötti Csibét!

 

Munkatársaink


Benkőné Kecskeméti Márta

Benkőné Kecskeméti Márta

Édesanya / Nagymama

Családi Bölcsőde Vezető

Gyógypedagógiai vezető

 

Benkő Márta

Benkő Márta

Kommunikáció / PR Vezető

Kisgyermekgondozó

 

 


 

Alpári Edit

Kisgyermekgondozó

Fejlesztő

Relaxációs technika oktató

Alpári Edit

Simon Dominika

Kisgyermekgondozó

Sportszervező

Sportmenedzser

Simon Dominika

Szülők mondták rólunk!

  • Nem volt könnyű megfelelő bölcsődét találnunk ikreinknek, mivel fontos volt számunkra a korai fejlesztés, mozgásterápia és empátia a gyermekeim felé, illetve a feltétlen bizalom. A beszoktatás több időt vett igénybe,mint amit gondoltam, de rengeteg türelemmel és kooperációval végül mindkét gyermekem boldog bölcsisek közé tartozott. Szerencsére arra is volt lehetőségünk, hogy Áron és Kinga 3,5 éves korukig maradhassanak a bölcsődében, így az ovit magabiztosabban és érettebben kezdhették meg.
  • Kislányunkat elejétől fogva türelmesen és szeretettel fogadták a Csibebölcsiben, és szülőként is sok támogatást kaptam Mártától, amivel megkönnyebbítette az elválást számomra. Köszönöm a sok beszélgetést és, hogy bármikor fordulhattam bizalommal hozzájuk.
  • 1
  • 2
  • 3

csibe logo

Családi Bölcsöde Budapesten a XI. kerületben.

2007 januárjától működő Családi bölcsőde, ahol kislétszámú csoportban zajlik a gyermekek testi és lelki fejlesztése tapasztalt szakamebereink segítségével.

Játékra, szép magyar beszédre, dalra-táncra tanítjuk a csibéinket.

Kapcsolat

   csibebolcsibe(@)gmail.com

   +3620 958 0928

    Budapest XI. Daróczi út 52.

Kövess minket